
2015
Uuniomenat ja keksimuru FAST Puddingista
Uuniomenat ja keksimuru FAST Puddingista
2-4 hengelle ( joko 1 kokonainen omena/syöjä, tai puolikas, jos kokonainen, on annos varsin täyttävä )
TARVIKKEET:
2 omenaa ( uuniomenat )
Omenatayte:
2 omenaa ( täytteeseen, eli yhteensä 4 omenaa )
50g kookosrasva CoCovi
0,5rkl hunaja
2rkl appelsiini/omenamehu, tai Cointreau-likööriä
1/3tl kaneli
Muruseos:
50g kookosrasva CoCovi
50g kaura/tattarihiutale
30g hasselpähkinärouhe
60g FAST Pudding, Cookies & Cream
0,5tl kaneli
Hiven suolaa
-lämmitä uuni 225*C.
-leikkaa omenoista pois yläosasta n. 1/3, poista omenaporalla kara ja koverra varovasti sisus. Jätä kuitenkin reilusti paksutta seinämiin ( n.1cm) , jotta omenat pysyvät kasassa.
-aseta omenat vuoratulle pellille, tai pieneen vuokaan.
-pilko 2 omenaa pieniksi kuutioiksi, lämmitä keskilämmöllä pannulla kookosrasvassa. Lisää paistamisvaiheessa hunaja ja kaneli, sekä valitsemasi neste. Hauduttele n. 15 min, kunnes omenat pehmenneet.
-Täytä omenat tiiviisti seoksella, ja aseta paistumaan uuniin keskitasolle n.30-40min. Paistoaika riippuu omenoiden koosta ja kypsyydestä, kokeile kypsyyttä esim. hammastikulla. Täytettä saa jäädä yli anosten koristeluun.
-omenoiden paistuessa valmista muruseos. Paista kaikki ainekset pannulla keskilämmöllä KOKO AJAN seosta sekoittaen, tarkoitus ottaa HIVEN väriä, mutta ole varovainen, ettet polta seosta. Murusta seosta paistamisen ja jäähtymisen aikana. Lisää ripaus suolaa, oman maun mukaan, lopputulos saa olla suolaisen makea.
-kun uuniomenat valmiit, on aika asetella jälkiruoka. Ripottele reilulla kädellä muruseosta omenoiden päälle. Koristele annos ylijääneellä omenatäytteellä, muruseoksella, halutessasi pisaroilla hunajaa. Lisukkeena tarjoa kevyt vanilja-jäätelöä, jonka pinnalle ripottele kanelia. Tai halutessasi esim. FAST vanilja shakesta valmistettua proteiinijäätelöä ( ohje jaettu aiemmin ).
Mikäli omenasta tulee 2 annosta, puolita omena terävällä veitsellä, ennen annoksen esillepanoa/kokoamista.