Sanna Latvala

Sanna Latvala

Hyppäsin ensimmäistä kertaa Team Fitin mukaan elokuussa 2014 tavattuani Sampo Kirjovaaran Kuntokeskus K&M:llä. Olin tuolloin laihduttanut juuri -25kg pienillä kaloreilla ja niukilla hiilareilla. Olin kyllä tyytyväinen vaa'an lukemaan, mutta peilikuva oli aivan toista mistä olin laihdutuksen aloitettuani haaveillut. Olin vaa'an mukaan normaalipainoinen, mutta ryhtini oli huono enkä näyttänyt ensinkään treenatulta. Olin saanut aineenvaihduntani niin jumiin, että lähdimme ensi töikseen pikkuhiljaa Sampon kanssa sitä korjaamaan. Kieltämättä kauhistuin siitä ruokamäärästä, mikä minun tuli yhtäkkiä 1200kcal dieettien jälkeen syödä! Paino nousi, mutta ei ihmekään -olinhan ajanut kroppani sellaiselle säästöliekille. Sampon kanssa opin ensimmäistä kertaa oikeasti treenaamaan! Muistan kun kävin yhden jalkatreenin jälkeen oksentamassa -niin kovaa en ollut treenannut vielä koskaan. Kehityin salitreenissä ja opin todella nauttimaan siitä tunteesta, minkä sain treenin aikana ja sen jälkeen! Löysin itselleni liikuntamuodon, josta nautin ja jossa halusin kehittyä. Reilun vuoden verran treenailin Sampon kanssa, minkä jälkeen ajattelin että pystyn tähän jo yksinkin. -Vaan enpä pystynytkään ja syömiset lähtivät ihan käsistä ja samalla painoakin tuli lisää.

Pienen "tiimittömän kauden jälkeen" keväällä 2016 otin yhteyttä Johannaan. Tuntui, että kaipasin taas henkilökohtaisempaa valmennusta ja uutta, eri tyylistä tapaa treenata. Kun Sampon kanssa treenattiin kovaa ja korkealta, niin olin nähnyt kun Johanna treenasi valmennettaviaan enemmän tuntumalla ja puristellen. Sivu silmällä katsottuna Johannan treenit näyttivät Sampoon verrattuna jopa kevyiltä -vaan todellisuus oli toinen, kun ensimmäistä kertaa pääsin Johannan "hellään" käsittelyyn! Johannan treeneissä todella keskitytään tuntumaan ja siihen, että treenitekniikat ovat oikeat. Pienemmilläkin painoilla saa aikamoisen poltteen, kun tekniikka on viimeisen päälle viilattu ja oikea! Sydämelliseltä, mutta tiukalta Johannalta olen saanut myös paljon henkistä tukea, mikä on ehdottoman tärkeä valmentajalla. Mihinkään kisalavoille en ole tähtäilemässä vaan haluan saavuttaa sen oman unelmakroppani -mikä todennäköisesti tulee muuttumaan ajan kuluessa aina vain enemmän ja enemmän treenatumpaan. Pelkkä vaaka ei enää kerro kehityksestäni vaan opettelen saamaa kiksejä hyvistä treeneistä ja lisääntyvistä painoista salin puolella. Toki matkaa sinne unelmakroppaan vielä on, mutta pikkuhiljaa opetellaan uutta pysyvää elämäntapaa ja jätetään ne kymmenen viikon pikadieetit ja pussikuurit muille.

6.9.16 kiteytin ajatukseni Facebookiin näin: "Mä en vaan tajuu mikä wonder woman toi Johanna oikein on, kun jokaisen treenin jälkeen on niin voimaannuttava ja sisuuntunut fiilis, et kyl tää tästä vaikka välillä tuntuu ettei täst taas mitään tuu! Tää salitreeni vaan on niin mun juttu ja jokainen treeni kyseisen mimmin kanssa on jotain semmosta, mitä jokaisen pitäis päästä joskus kokemaan! Se endorfiinien määrä, mikä vapautuu kun pääsee tekee täysii!"

Molemmat valmentajat ovat todella osaavia, enkä kadu päivääkään että olen yli kaksi vuotta ollut Team Fitissä! Olen saanut itkeä ja nauraa molempien sekä Sampon, että Johannan kanssa ja jokaisen treenin jälkeen jää aina odottamaan seuraavaa yhteistreeniä ja tiimipäiviä!

Lisää treenifiiliksiä pääsette lukemaan blogistani osoitteessa: http://pudotus.blogspot.fi