Sanna Latvala

Minna Saikkonen

Noin neljä vuotta sitten vaaka näytti sen verran pysäyttävää lukemaa, etten voinut enää sivuuttaa tilannetta vaan oli pakko pysähtyä miettimään tulevaisuutta ja omaa terveyttä. Päätin, että nyt on tehtävä isoja muutoksia omissa elämäntavoissa ja kaikki ihmedieetit pitää unohtaa. Olin tuntenut Johannan jo pitkään hevosharrastuksen kautta, joten ryhdyin tuumasta toimeen ja laitoin Johannalle viestiä. Oli helpottavaa vihdoin myöntää oma tilanne itselleen ja Johannan kannustava suhtautuminen asiaan auttoi uskomaan, että tilanne oli vielä korjattavissa. Toki faktat käytiin yhdessä läpi ja tiedostin, että matka tulee olemaan pitkä ja töitä on edessä.

Olen aina ollut todella kärsimätön ja kaikki pitäisi tapahtua hetkessä. Vaati paljon omaa ajatustyötä ymmärtää, että tätä projektia täytyy viedä eteenpäin maltilla eikä ihmeitä tule tapahtumaan muutamassa viikossa. Ensimmäiset yhteistreenit Johannan kanssa salilla muistuvat vieläkin mieleen, koska silloin ymmärsin konkreettisesti kuinka huonossa kunnossa olin. Ei auttanut lannistua vaan päättäväisesti vein projektia eteenpäin kuukausi toisensa jälkeen. Salitreenit tulivat vakituisesti mukaan viikkorytmiin lenkkeilyn lisäksi ja ruokavaliota siistittiin hiljalleen. Pienentyneet vaakalukemat sekä energinen olo motivoivat jatkamaan, mutta pysyvien muutosten tekeminen varsinkin ruokavalion suhteen oli edelleen haastavaa ja takapakkeja mahtui mukaan. Onneksi tukena oli alan ammattilainen, koska ilman Johannan apua olisin varmasti lyönyt hanskat tiskiin jo monta kertaa.

Neljään vuoteen on mahtunut lyhyesti tiivistettynä paljon, mutta Johannan tuki ja jäätävä ammattitaito on ollut korvaamatonta. Vaikka välillä matkan varrella omat valinnat eivät ole olleet niitä kaikkein fiksuimpia niin Johanna ei ole tuominnut eikä arvostellut vaan ”totuudenmukaisesti” rohkaissut jatkamaan eteenpäin ja tämä onkin mielestäni yksi hyvän valmentajan tärkeimmistä ominaisuuksista. Asioita ei kaunistella, mutta virheistä opitaan ja tiedostetaan, että tilanteen korjaaminen vaatii työtä eikä sitä työtä voi tehdä kukaan toisen puolesta. Johannan määrätietoisessa valmennuksessa olen pudottanut painoa noin 75 kiloa, mutta kaikkein tärkeintä minulle on ollut löytää balanssi arjessa omien valintojen kanssa eli ne neljän vuoden aikana opetellut muutokset omassa elämässä eivät tunnu enää muutoksilta vaan ihan ”normaalielämältä”. 

minna_saikkonen.jpg

Itselläni ei ole kilpailutavoitteita vaan treenaan omaksi ilokseni ja kuukausittaiset yhteistreenit Johannan kanssa sekä tiimipäivät ovat aina ihan huikeita motivaatioboosteja! Näin monen vuoden jälkeenkin Johanna onnistuu aina yllättämään treeneissä uusilla haasteilla ja tuntuu, että ”liikepankki” on ihan loputon, joka kyllä takaa sen, että tuntuma treeneissä löydetään tavalla tai toisella :) Johannan kanssa käydään tekniikat tarkasti läpi sekä aina varmistetaan, ettei missään kipuile treenin aikana. Aina löytyy vaihtoehtoisia liikkeitä, jos jokin liike ei syystä tai toisesta tunnu hyvältä.  Ruokavaliota muokataan tarpeen mukaan ja treeniohjelma päivitetään säännöllisesti, joten mielekkyys omassa tekemisessä säilyy ja yhdessä asetetut välitavoitteet auttavat kehittymään, vaikka kilpailutavoitteita ei olekaan. Se onkin mielestäni tämän tiimin hienous, että kaikki tiimiläiset ovat ihan ”samanarvoisia” riippumatta siitä onko tavoitteena kilpaileminen vai ihan muuten vaan treenaaminen.


On hienoa kuulua tiimiin, josta löytyy uskomattoman ammattitaitoiset valmentajat sekä loistava yhteishenki