Sanna Latvala

Jonna Kaapro

Nuorena olin todella liikunnallinen ja harrastin paljon. Se kuitenkin jäi aikuisiällä vähemmälle ja heräsin 2013 vuonna oman peilikuvan edessä. Se mihin kuntoon olin itseni päästänyt oli itselle kauhea shokki! Yleinen jaksaminen ja henkinen hyvinvointi oli kadoksissa. Lähdin itsenäisesti urheilemaan ja kokeilin nettivalmennusta, mutta hyvin nopeasti huomasin, että se ei ollutkaan juuri minua varten ja minun yksilöllisiä tarpeitani ei huomioitu. Kuntosalilla huomasin hyvin nopeasti, että tein liikkeitä väärin itsekseni. Loukkasin itseni ja silloin tajusin, että nyt pitää ottaa valmentaja. Samalla salilla kävi body fitness kisaaja ja häneltä sain ohjeistusta. Myös mieheni auttoi minua ruokavalion ja treenin kanssa. Kiinnostukseni alkoi body fitness kisaamiseen.

2016 vuoden alussa rupesin ottamaan kisaamisesta enemmän selvää. Rupesin etsimään valmentajaa. Kävin muutaman valmentajan juttusilla ja maaliskuussa menin tapaamaan Johannaa Lahden K&M salille. Se miten henkilökemiat meni yhteen teki vaikutuksen. Johanna kuunteli minun toiveita ja kertoi rehellisesti mitä tämä matka tulisi vaatimaan. Tein samalta istumalta päätöksen, että haluan Johannan valmentajaksi! Pistimme tavoitteen, että kisaan 2018 keväällä body fitneksessä.

En ole varmastikaan helpoimmista ohjattavista. Olen impulsiivinen ja innostun asioista nopeasti. ”kaikki minulle heti, siis NYT”. Tämä reilu vuosi on ollut todella opettavainen. Olen oppinut kuuntelemaan kroppaani erilailla ja välillä kantapään kautta, koska en ole tajunnut himmata vauhtia varoituksista huolimatta. Johanna sanoikin hyvin minulle, että kun tykkää jostain tekemisestä paljon niin on vaikea huomata kokonais kuormitusta. Haasteita tässä on ollut, koska minulla selässä rakenteellisia ongelmia ja sirkus harrastus kuntosalin ohella ei ole ollut kaikista ihanteellisin vaihtoehto. Onneksi Johanna on osannut ottaa tämän huomioon ohjauksissa ja ohjelmissa. Selkä kestää ihan erilailla nykyään! Se on vahvistunut ja loukkaantumisia ei ole ollut vuoteen! Se tuki mitä olen saanut on ollut korvaamatonta. Luottamus valmentajaan on erittäin tärkeää. On ihanaa, että pystyy sanomaan asiat suoraan ja vaikka itse ei aina olekaan tehnyt niitä parhaimpia ratkaisuja niin Johanna ei ole koskaan tuominnut. Johanna on vain kiltisti kertonut, että miten kaikki vaikuttaa kaikkeen ja olenko huomannut itse nämä. Johanna on siis saanut minut näkemään miten omista heikkouksista voi nousta ja tehdä asioita toisin. Se on jännä, että teet samoja asioita ehkä hieman erilailla ja toistuvasti, mutta et silti näe niitä :D Joskus jonkun muun vaan pitää saada sinut näkemään ne. Paras päätös oli siis ottaa valmennus.

Ja se tiimi minkä tähän on saanut mukaan. Aivan uskomattomia ihmisiä! Tiimipäivät ovat olleet ihan huikeita. Ja mitä kaikkea ihania juttuja olemme saaneet yhdessä tehdä ja mitä kaikke avielä tulemme tekemään. Odotan innolla tulevaa juuri tämän tiimin kanssa :)  Kiitollinen tästä mahdollisuudesta kuulua näin mahtavaan joukkoon.

jonnakaapro3.png