Sanna Latvala

Heidi Karhunen

Minulle sydäntä lähellä on aina ollut kiinnostus liikuntaan, hyvinvointiin ja itsensä kehittämiseen. Saliharrastuksen ohella viihdyn luonnossa liikkuen ja minuun voi törmätä Lahden lenkkipoluilla.

 

Kuntosalitaustaa voisi luonnehtia monen kirjavaksi, on tullut käytyä läpi lukemattomia verkkovalmennuksia, on treenattu säännöllisesti ja vähemmän säännöllisesti. Motivaatio kuitenkin hiipui alkuinnostuksen jälkeen viimeistään parissa kuukaudessa. Näistä massavalmennuksista en kokenut saavani tarvitsemaani mentaalista tukea, eikä kehitystä juuri tapahtunut 10 viikon ihmeitä lupaavilla pikavalmennuksilla. Aloin kaivata näkyvää muutosta omaan fysiikkaan, tavoitteellisempaa valmennusta, yksilöllisempää ruokavaliota ja tehoa treeneihin. Salien omat PT-valmennukset eivät olleet minua vakuuttaneet.

 

Kesällä 2017 kuulin Johanna Koskisen valmennuksesta ensimmäisen kerran ystävän kautta. Aiemmat kokemukset PT-valmennuksista kuitenkin sai harkitsemaan yhteydenottoa aina syksyyn saakka. Ensimmäisestä tapaamisesta lähtien olin vakuuttunut. Johanna vaikutti aidosti kiinnostuneelta tavoitteistani, hän antoi ammattimaisen vaikutelman, olihan Johannalla omaa kisataustaa, vuosien vahva kokemus alalta ja hän on valmentanut lukuisia asiakkaita kisalavoille saakka.

 

Omaan valmentajaan syntyy melko tiivis, henkilökohtainen ja luottamuksellinen suhde. Olenkin matkan varrella tuntemaan Johannaa paremmin. Ammattitaitonsa lisäksi hän on erittäin lämmin ja helposti lähestyttävä persoona, jonka kanssa on tullut välillä naurettua kippurassa, välillä itkettyäkin.

 

Treeneissä on valmennustyö tarkkaa ja perusteellista. Kaikki liikkeet opetellaan työstämään teknisesti oikein ja perusteluineen miksi näin tehdään. Ei minulla ollut aiemmin käsitystä hermotuksesta, lihaspaineista ja ruokavalion makrojakauma oli pahasti rempallaan. Nyt syön aiempaa enemmän, voin paremmin ja olen energisempi. Edelleen opittavaa ja korjattavaa löytyy tekniikassa lähes joka valmennustunnilla. Kun perusasiat on paketissa, toki treeneissä tehdään kovia sarjoja ja koetellaan omia rajoja painojen suhteen. Johanna saa ylittämään itsensä kerta toisensa jälkeen, hänellä on kyky motivoida ja haastaa pidemmissäkin projekteissa. Kaikki yhteistreeneissä tehdään aina turvallisesti ja asiakkaan kuntotason ja fysiikan ehdoilla.

Johannan ansioista koko elämäntapani ja suhtautuminen asioihin on muuttunut näiden kahden ja puolen vuoden aikana. Olen luonteeltani kärsimätön suorittaja ja joutunut opetella lepoa, ymmärtänyt palautumisen merkityksen ja oivaltanut että enemmän ei ole aina parempi. Olen nykyään kärsivällisempi ja ymmärtänyt että kehonkoostumuksen muutos vaatii pitkäjänteistä työtä. Fyysinen hyvinvointi on suorassa yhteydessä myös uneen, onnellisuuteen, jaksamiseen ja paineensietokykyyn.

 

PT Team Fit tiimihenki on ehdottomasti valmennuksen ohella parasta antia! Tiimipäiville kannustan ehdottomasti osallistumaan ja verkostoitumaan siellä muihin tiimiläisiin. PT Team Fit koostuu kilpa-urheilijoista, harrastekuntoilijoista ja meillä kaikilla on hieman eri tavoitteet. Tunnet kuitenkin aina itsesi tervetulleeksi, juuri semmoisena kuin olet. Tiimipäivillä treenataan teeman mukaisesti tiettyä lihasryhmää ja sieltä saa mukaan vaihtelua omaan ohjelmaan. Olen onnekas että olen saanut tätä kautta monta uutta ystävää joilla on samanlaiset kiinnostuksen kohteet ja elämäntapa. Yhteistreenit täyttävätkin nykyään kalenterin ja aikaa vietetään yhdessä myös salin ulkopuolella.

 

Heittämällä elämäni parhaita päätöksiä.  Voin lämpimästi suositella!